İLAD

İletişim Araştırmaları Derneği, 1986 yılında kuruldu. İLAD’ın amaçları: İletişim konularında araştırmalar yapmak, yapılan araştırmaları desteklemek, Türkiye’nin uluslararası iletişim araştırmacıları ve kurumları ile ilişkilerini geliştirmek, iletişim konusunda yurtta ve dünyadaki gelişmeleri izlemek ve iletişim araştırmalarının araştırmacılara ulaşmasına katkıda bulunmaktır.

Targets and objectives of ILAD are to conduct and support research in communications, to have collaborations with international communication researchers, monitoring agenda of media and communication in national and international level, supporting the exchange of information.

29 Ocak 2008 Salı

Kamu Hizmeti Yayıncılığı Masaya yatırılıyor!

Son günlerde kamu hizmeti yayıncılığı yeniden gündemde… Yeni Anayasa, yabancıların hissesinin yüzde 50’lere çıkarılması konusunda yapılması düşünülen yasal düzenlemeler yeni bir medya ortamının şekillenmekte olduğunu ortaya koyuyor.
İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) ve KESK HABER-SEN’in 8 numaralı şubesi bu konuyu yeniden gündeme getiriyor. Hem de Türkiye’de ilk televizyon yayınlarının başlamasının 40’inci yılının kutlandığı bir günde.
İlk televizyon yayınlarının başladığı 31 Ocak 1968’den bu yana hem dünyada hem de Türkiye’de yaşanan hızlı gelişmelerin etki ve sonuçları değerlendirilecek. Kamu Hizmeti Yayıncılığı’nın iki ayrı panel biçiminde ele alınacağı toplantı 31 Ocak 2008 Perşembe günü saat 10’da Mesut Cemil stüdyosunda başlayacak
“Kimin için Yayın Nasıl Bir TRT” adını taşıyan toplantının açılışını yapacak olan İLAD Başkanı Dr. Hıfzı Topuz, kamu hizmeti yayıncılığı konusundaki düşüncelerini Fransa’da yaşanan süreci de içerecek biçimde dile getirecek.
Daha sonra Dr. Engin Başçı’nın moderatörlüğünde Kamu Hizmeti Yayıncılığının Dünyada ve Türkiye’deki gelişimi sorunları ele alınacak.
Bu bölümde Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Özden Cankaya “Kamu Hizmeti Yayıncılığının gelişimi, Türkiye’deki süreç ve sorunlarını” aktaracak.
AREL Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Profesör Dr. Aysel Aziz, “Kamu Hizmeti Yayıncılığı’nın diğer yayıncılık türleriyle farkını, yaşanan sorunları” ele alacak.
Kültür Üniversitesi Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Dr. Tayfun Akgüner, “Türkiye’de kamu hizmeti yayıncılığı ve Anayasal çerçeve” konusunda değerlendirme yapacak.
Toplantının ikinci bölümünün moderatörülüğünü İLAD Genel Sekreteri ve Maltepe Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Atilla Özsever yapacak. Bu bölümde demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri kamu hizmeti yayıncılığından ne beklediklerini, toplumun örgütlü kesimlerinin nasıl bir yayın beklediğini açıklayacaklar.
Bu bölümde DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Prof. Dr. Gencay Gürsoy konuşacak.


TOPLANTININ TARİHİ: 31 OCAK 2008 PERŞEMBE SAAT 10.00
YER: İSTANBUL RADYOSU MESUT CEMİL STÜDYOSU
KONU: KİM İÇİN YAYIN NASIL BİR TRT?

Hiç yorum yok: