İLAD

İletişim Araştırmaları Derneği, 1986 yılında kuruldu. İLAD’ın amaçları: İletişim konularında araştırmalar yapmak, yapılan araştırmaları desteklemek, Türkiye’nin uluslararası iletişim araştırmacıları ve kurumları ile ilişkilerini geliştirmek, iletişim konusunda yurtta ve dünyadaki gelişmeleri izlemek ve iletişim araştırmalarının araştırmacılara ulaşmasına katkıda bulunmaktır.

Targets and objectives of ILAD are to conduct and support research in communications, to have collaborations with international communication researchers, monitoring agenda of media and communication in national and international level, supporting the exchange of information.

10 Nisan 2008 Perşembe

TRT'den TRT'cilere sansür!

TRT'den TRT'cilere sansür!
Böylesi sadece Türkiye'de olur. TRT, çalışanlarının eylemini yayımlamadı.
GERÇEK GÜNDEM - HABER MERKEZİ / TRT'yi tamamen tasfiye edecek olan yasa tasarısına karşı çıkan Haber Sen Üyesi TRT çalışanları, kendi kanallarında "haber" olamadı. Çalışanlar bunun üzerine, bir eylem kararı daha aldı.AKP hükümetinin "TRT'yi tasfiye planı" olarak adlandırılan yasa tasarı salı günü TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'na gelecek. Tasarının TRT'yi yokedeceğini savunun Haber sen üyeleri ise bu girişime yönelik tepkilerini sürdürüyor.Çalışanlar bu amaçla, örgütlü oldukları Haber Sen aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışıyor. TRT çalışanları, yaptıkları eylemlerin tüm gazete, TV, internet sitesi ve radyolarda yer almasına rağmen, kendi kurumlarında "haber bülteni"ne girmemesine tepki gösteriyor.TRT Haber Merkezi'nin 'tarafsız' davranmadığını ve eylemlerine 'sansür' koyduğunu iddia eden Haber Sen üyeleri, bu kez de çalıştıkları kurumu protesto etmeye hazırlanıyor.TRT'yi 'sansürcü' olmakla suçlayan TRT çalışanları, 9 Nisan günü İstanbul radyosu önünde buluşacak. TRT'nin bu eylemi verip vermeyeceği ise merakla izlenecek.

Hiç yorum yok: